De eerste kennismaking met de beeldhouwkunst vond plaats in het atelier van Bourgonjen in Tilburg, tijdens de boetseerlessen van de beeldhouwer W. Bonsel, gevolgd van 1956 t/m 1960. Na mijn opleiding tot patissier en chocolatier, de overname van het ouderlijk bedrijf en het stichten van een gezin, kwam er weer wat tijd om de creativiteit verder te ontwikkelen door middel van cursussen in plastische vormgeving, kop en figuur boetseren, beeldhouwen in hout en steen en bronsgieten, gegeven door Niko de Wit – Frans Broers – Gerard de Rooij, in het Duvelhok te Tilburg van 1982 t/m 1992.

In 1998 ben ik begonnen aan een opleiding beeldhouwen aan het Academie voor Schone Kunsten in Arendonk, in juni 2004 beëindigd met het behalen van het einddiploma. Daarna heb ik aan de Academie voor Schone Kunsten in Turnhout de specialisatie opleiding beeldhouwen gevolgd bij docent Staf Colruijt. Heel bijzonder daarbij was de studiereis naar Italië met een aantal cursisten in 2005. In juni 2006 werd mijn afstudeerproject als inzending voor de “Grote Prijs voor Schone Kunsten van de Stad Turnhout” bekroond met de 2e prijs.

Gedurende mijn beeldhouwcarrière heb ik deelgenomen aan een aantal exposities. In september 2003 heb ik enkele van mijn stenen beelden geëxposeerd in de Escarpe Galerij te Antwerpen. In september 2007 heb ik geëxposeerd op de manifestatie ”Chocolat d’ Amour" in de kunsthal te Rotterdam. Een synthese van chocolade en kunst, waarbij ik ook het beeldhouwen in chocolade heb gedemonstreerd. Naast mijn werk in steen, hout, chocolade en brons, heb ik mij vanaf 1986 ook ingezet voor het ontwerpen en bouwen van vele carnavalswagens en beelden ten behoeve van het carnaval in Tilburg.

Sinds 3 januari 2011 heb ik een atelier betrokken aan het Carré-gebouw in Tilburg.

Copyright © 2011, Leon Geers